gymnastik!

kom hem för ca 10 min sen, har varit med kompisar och sånt...
slutade 12:50 idag, så könt! och vi hade jumpa som sista lektion (men jag tycker inte att det
räknas somen lektion) men iallafall, har ni hört om orkanen irene i new york!



lånad av aftonbladet!

Panik i USA inför orkanens ankomst

New Yorks invånare förbereder evakuering

I helgen väntas orkanen Irene nå USA:s östkust.

Nu sprider sig paniken i landet; fem delstater har utfärdat undantagstillstånd, hundratusentals människor evakueras och i New York ber borgmästaren människor att ta sig upp på högre höjd.

Det är troligt att Irene kommer att träffa New York och Long Island.

USA:s östkust förbereder sig för orkanen Irenes ankomst. Hon väntas nå kusten i helgen, och 200 000 människor i North Carolina har redan evakuerats.  Irene är just nu klassad som kategori 3 på en femgradig skala – men hon förväntas öka till en fyra under det kommande dygnet.

Experterna trodde först att Irene skulle byta riktning och gå ut över Atlanten – men nu har de ändrat sig och säger att det finns risk att hon kommer att träffa New York City och Long Island, skriver Daily Mail.

Beslut om evakuering i morgon

Borgmästaren i New York, Michael Bloomberg, gick på torsdagen ut med en varning och bad de hundratusentals människor som bor i lägre liggande områden att förbereda sig på att kunna ta sig till högre höjd om en evakuering blir aktuell. De bör också packa en överlevnadsväska som de kan ta med sig om de behöver fly, skriver Daily Mail.

– Om du har en bil och bor i ett lågt beläget område, parkera den på en kulle. Flytta upp saker på övervåningen, säger Bloomberg till AP.

New Yorks tunnelbana har varnat för att den kan komma att slås ut.

Bloomberg kommer i morgon, fredag, att fatta ett beslut om de boende på Coney Island i Brooklyn, Battery Park City på Manhattan och Far Rockaway i Queens ska evakueras. Om de inte evakuerar frivilligt kan borgmästaren utfärda en order om evakuering – som skulle gälla 270 000 människor.

I New Jersey har evakuering av 750 000 människor beordrats.

Undantagstillstånd i tre stater

Under torsdagen förberedde sig guvernörerna i New York, Maryland, Virginia, New Jersey och North Carolina genom att utfärda undantagstillstånd för hela eller delar av delstaterna, rapporterar CNN. Även där har människor som bor längs kusten ombetts evakuera. Totalt kan 50 miljoner människor drabbas av orkanens framfart.

– Försök inte vänta ut det. Det är inte det smartaste att göra, säger Chris Christie, guvernör i New Jersey.

Enligt vädertjänsten finns det två vägar Irene nu kan ta; antingen går hon ut över Atlanten, tappar i styrka och träffar Long Island och New England som en stark kategori 2-storm.

Det andra alternativet är att hon stannar över land – och träffar rakt över New York med full kraft, något som skulle skapa panik och leda till strömavbrott, översvämningar och enorma skador. Att Irene träffar New York och Long Island är ett mycket troligt scenario enligt vädertjänsten.



men hare bra nu måste åka te gymnastiken puss h!<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0